Αρχική Πολιτική Εθνικές εκλογές: Ο Κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στις περιοδείες και αποκαλύπτει τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Εθνικές εκλογές: Ο Κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στις περιοδείες και αποκαλύπτει τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Από antwnio

Σε… καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχονται και πάλι από σήμερα Μέγαρο Μαξίμου και οδός Πειραιώς, μετά την τριήμερη εορταστική ανάπαυλα του Πάσχα. Ο πρωθυπουργός, που επέστρεψε χθες από την Τήνο, θα έχει σήμερα τις πρώτες συσκέψεις στην Ηρώδου Αττικού 29 με τους στενούς συνεργάτες του, εν αναμονή του νέου κύματος των ερευνών κοινής γνώμης, το οποίο θα…τρέξει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σε χρόνο παράλληλο, το “γαλάζιο” οικοσύστημα τοποθετεί τα τελευταία κομμάτια στο παζλ μίας εκστρατείας, με χαρακτηριστικά πολιτικού μαραθωνίου, καθώς η Σαββατιάτικη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας δε θα σημάνει μόνο τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την απαρχή των ανακοινώσεων, οι οποίες σχετίζονται με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Από την Κέρκυρα στα Χανιά

Η παραμονή του πρωθυπουργού στην Αθήνα θα είναι ολιγόωρη, καθώς αύριο το πρωί τίθεται σε κίνηση ο επόμενος κύκλος των ανά την περιφέρεια περιοδειών, ο οποίος θα καλύψει Επτάνησα, Πελοπόννησο και Κρήτη. Έτσι, το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κέρκυρα, προκειμένου να δώσει το “παρών” στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος των Επτανήσων, ενώ θα πραγματοποιήσει και μία κεντρική ομιλία, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η πανηγυρική συνεδρίαση της “γαλάζιας” Πολιτικής Επιτροπής, ενώ το πρωί της επομένης ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε…κάστρα της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο και σε μία περιοδεία, που θα έχει ως πρώτη στάση το Ναύπλιο και ως τερματικό σταθμό την Καλαμάτα. Το ερχόμενο Σάββατο και αφού επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.

Στο…παρά πέντε της πρωθυπουργικής παρουσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν πως η προβολή του έργου της περιόδου 2019-2023 αποτελεί το πρώτο σκέλος μίας στρατηγικής, που θα εξελίσσεται μέχρι και την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Η κάλπη της 21ης Μαΐου, έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζεται ως τελική και οι “γαλάζιοι” επισημαίνουν ότι η επιδιωκόμενη σύγκριση αφορά τόσο τη γενικότερη πολιτική (στα θέματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας, της ασφάλειας, της ψηφιοποίησης του κράτους) όσο και στην ειδική θεματολογία και στην επιμέρους ατζέντα. “Θα προτάξουμε τις πρωτοβουλίες μας για τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νέα γενιά, τα άτομα με αναπηρία”, σχολιάζουν κυβερνητικοί παράγοντες. Το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής, που θα συνοδεύεται όπως και το πρώτο από την καθημερινή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετίζεται με πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, μέχρι το τέλος Απριλίου και θα ακολουθήσει η επικοινωνία και η εξειδίκευσή του μέσα από τις μαζικές περιοδείες των “γαλάζιων” σε Αττική και περιφέρεια. Στην προμετωπίδα του θα βρίσκονται:

-Οι καλύτεροι μισθοί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

-Η σύγχρονη Δημόσια Υγεία.

-Το σύγχρονο και λειτουργικό Κράτος.

-Η οριζόντια πολιτική για τους νέους, με μέτρα, όπως η φθηνή στέγη και η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά στα προεκλογικά μηνύματα που θα βγαίνουν…στον αέρα, αυτά αναμένεται ότι θα έχουν περισσότερο προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά. Θα είναι εστιασμένα, λοιπόν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα αναδεικνύουν όχι μόνο τα πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας, αλλά και τα αδύναμα σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε κρίσιμους τομείς, όπως, για παράδειγμα, η οικονομία.  Σε αυτήν τη μεγάλη πορεία προς την 21η Μαΐου, μεγάλο στοίχημα για Μέγαρο Μαξίμου και οδό Πειραιώς είναι η θωράκιση της παραδοσιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η διεύρυνση σε μεγαλύτερες δεξαμενές ψηφοφόρων. Ο πρωθυπουργός απευθύνεται, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, στις γυναίκες και στους νέους της χώρας, ενώ η λογική της διεύρυνσης αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Θα πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νέων ανοιγμάτων προς την κοινωνία, με εκπεφρασμένη τη βούληση Μητσοτάκη για ισχυρή παρουσία των γυναικών και, μάλιστα, σε εκλόγιμες θέσεις.

Διαβάστε επίσης