Αρχική Πολιτική Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με προσωπικό και σύγχρονο μηχανικό εξοπλισμό

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με προσωπικό και σύγχρονο μηχανικό εξοπλισμό

Από antwnio

Το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας επισκέφθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και συναντήθηκε με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους του Κέντρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής και ο Γιάννης Βακαλόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας και δημοτικός σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Κουτσούμπα «τα επείγοντα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και υποδομών, καθώς και την ανάγκη για την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού και τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, το οποίο αυτήν τη στιγμή ανέρχεται στο 50% του συνολικού προσωπικού». Όπως ανέφεραν, «υπό αυτές τις συνθήκες, εάν το Κέντρο Υγείας τεθεί σε καθεστώς εφημέρευσης, θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Με την επίσκεψή μας εδώ, στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως άλλωστε και των νοσοκομείων, οι μεγάλες ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και σε υποδομές, είναι όλα αυτά τα προβλήματα που βασανίζουν το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, άλλο βοηθητικό επικουρικό προσωπικό, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς της περιοχής».

«Διότι το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας καλύπτει μια τεράστια περιοχή, εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, τρεις μεγάλους δήμους της περιοχής, χώρια οι υπόλοιποι που έρχονται εδώ απ’ όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Βεβαίως, σε συνθήκες όπως αυτές που μπαίνει με καθεστώς μόνιμης εφημερίας και αυτό το Κέντρο Υγείας, μέσα και Κυριακές και αργίες, με το υπάρχον προσωπικό δεν θα μπορεί πλέον, ούτε με αυτήν την ηρωική δουλειά που κάνουν σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα τόσα αυξημένα καθήκοντα. Άμεσα πρέπει να επιλυθούν αυτά, να αποκτήσει προτεραιότητα το ζήτημα της πρόσληψης όλων των επικουρικών, υπάρχουν πάρα πολλοί επικουρικοί εδώ, γιατροί, νοσηλευτές, με πολλές ειδικότητες, που είναι απαραίτητοι για το Κέντρο Υγείας»», πρόσθεσε.

«Από κει και πέρα θα ήθελα να επισημάνω, επίσης, το εξής τεράστιο πρόβλημα: Όταν δεν στελεχώνεις και δεν επανδρώνεις επαρκώς τα Κέντρα Υγείας, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι επόμενο μετά να πιέζεται συνολικά το σύστημα υγείας στα νοσοκομεία. Γιατί στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα μπορούσαν να επιλυθούν πάρα πολλά απλά ζητήματα ασθενειών, καταγμάτων, άλλων προβλημάτων που παρουσιάζονται στη καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας, για να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν κατευθείαν στα νοσοκομεία. Αλλά οι τεράστιες αυτές ελλείψεις οδηγούν σ’ αυτήν την κατάσταση», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας:

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκτός από δημόσια και δωρεάν, έπρεπε να είναι έτσι επανδρωμένη, με προσωπικό και με μηχανικό εξοπλισμό κάθε είδους, για να υπάρχει πρόληψη, για να υπάρχει αποκατάσταση, για να μπορούν να επιλύονται χρόνια προβλήματα που έχουν οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα εδώ, σ’ αυτήν την περιοχή, αλλά και σε όλα τα Κέντρα Υγείας, σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Για να μην κερδίζουν οι μεγαλοκλινικάρχες, οι ιδιώτες, γιατί εκεί οδηγούν τον ελληνικό λαό οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους. Κι ο σημερινός υπουργός Υγείας, αντί να κάτσει και να σκύψει στα προβλήματα και να επιλύει προβλήματα που χρονίζουν, βρίζει συνεχώς και εξεγείρεται εναντίον των νοσηλευτών, εναντίον του προσωπικού των νοσοκομείων, των γιατρών οι οποίοι δίνουν μια τιτάνια μάχη, ιδρώνουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, φτύνουν αίμα για να μπορέσουν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Νομίζω σας έδωσα την εικόνα».

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και μέσα στη Βουλή και έξω απ’ αυτή, παντού, ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο να επιλύσει όλα αυτά τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, όλων των Κέντρων Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, των νοσοκομείων μας», κατέληξε ο γγ της ΚΕ τρου ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ  ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης