Αρχική Διεθνη Νεα Δύο έτη φυλάκισης στον Φρέντη Μπελέρη – Παραμένει κρατούμενος

Δύο έτη φυλάκισης στον Φρέντη Μπελέρη – Παραμένει κρατούμενος

Από antwnio

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επεβλήθη σήμερα, Τρίτη (25/6) από το δικαστήριο στον εκλεγμένο Δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρη.  

Θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Αμέσως μετά την απόφαση ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός απροόπτου οι όροι για την αποφυλάκισή του θα έχουν εκπληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ελληνίδα πρέσβυς στα Τίρανα: Ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε πως «με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρεντη Μπελερη από την αλβανική δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί» σημείωσε.«Η παρατεταμένη προφυλάκιση του υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα».

«Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023, ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος Μπελέρης αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

  • Φρέντης Μπελέρης  «Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας»

«Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο» σημείωσε.

Ντουλές: Προειλημμένη απόφαση – Μονόδρομος το ευρωπαϊκό δικαστήριο

Για «προειλημμένη απόφαση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, Βαγγέλης Ντούλες, αλλά και για «προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Ράμα με την Χειμάρρα και με τον εκλεγμένο δήμαρχό της».

«Και αυτή η προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική διότι εδώ έχουμε μία χώρα όπου επικρατεί ενός ανδρός αρχή».

«Οπότε είναι μονόδρομος η προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ταυτόχρονα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ούτως ώστε ο ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης, να μπορέσει από την πρώτη κιόλας μέρα να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα».

«Δεν τρέφω αυταπάτες για την απόφαση»

Λίγες ώρες πριν περάσει τις πόρτες του αλβανικού δικαστηρίου, ο Φρέντης Μπελέρης  προειδοποίησε πώς δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες, επειδή όπως ανέφερε γνωρίζει καλά πως λειτουργεί η αλβανική δικαιοσύνη επί ημερών Ράμα.«Δεν τρέφω αυταπάτες για το ποια θα είναι η απόφαση του εφετείου. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ο Ράμα έκανε όλα όσα έκανε, εξετέθη διεθνώς, επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα και στο τέλος της ημέρας θα αφήσει να αθωωθώ, όπως και θα έπρεπε να έχει γίνει από τον πρώτο κιόλας βαθμό», σημείωνε.πηγή cnn.gr

Διαβάστε επίσης