Αρχική Κοινωνια Διαδικτυακά εξετάσεις και μαθήματα στο ΕΜΠ λόγω καταλήψεων – Τι αποφάσισε η Σύγκλητος

Διαδικτυακά εξετάσεις και μαθήματα στο ΕΜΠ λόγω καταλήψεων – Τι αποφάσισε η Σύγκλητος

Από antwnio

Μετά τις συνεχιζόμενες καταλήψεις στα πανεπιστήμια η Σύγκλητος του ΕΜΠ αποφάσισε σήμερα να διενεργηθούν εξετάσεις και μαθήματα διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, η Σύγκλητος αποφάσισε ότι σε όποιες σχολές δεν έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες 13 εβδομάδες μαθημάτων για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου να γίνουν τα μαθήματα διαδικτυακά. Επίσης να γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου εξ αποστάσεως αρκεί να διασφαλίζεται το αδιάβλητο και στις 12 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο. Το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν το κύρος του και το ίδρυμα χρειάζεται ηρεμία για να λειτουργήσει και να υλοποιήσει σκοπούς τους οποίους η κοινωνία περιμένει από το ίδρυμα.

Όπως αναφέρει η Σύγκλητος οι καταλήψεις διαχρονικά έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα σε όλα τα ΑΕΙ και συνεπώς έχουν καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και άλλα ιδρύματα ενώ αυτή την ώρα συνεχίζεται η συζήτηση για τις διαδικτυακές εξετάσεις και όλα τα θέματα που αφορούν τα δημόσια ΑΕΙ μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και των πρυτάνεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Πρυτάνεων, όπως καταγγέλλουν πάντως πανεπιστημιακοί το υπουργείο Παιδείας ασκεί πιέσεις στα ΑΕΙ να κάνουν τις εξετάσεις διαδικτυακά και να σταματήσουν τις καταλήψεις καθώς θέλει να «προχωρήσει» το θέμα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης