Αρχική Πολιτική Αύξηση 8% του επιδόματος αναπηρίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αύξηση 8% του επιδόματος αναπηρίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από antwnio

Την αύξηση του επιδόματος αναπηρίας κατά 8% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα-Πρόοδος-Προοπτική».

«Η ανάπτυξη πρέπει να διευρύνει συνολικά τον δημόσιο πλούτο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυξάνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (αναπήρων) κατα 8% άμεσα.

Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο ενίσχυσης απο μέρους της κυβέρνησης πριν τις εκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε λιγότερο από 45 μήνες και μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, η Ελλάδα κατάφερε να χαράξει τις εθνικές ανάγκες στις συνθήκες της εποχής και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ώστε η χώρα μας να αποτελεί σήμερα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης.

«Ρίξαμε τα ποσοστά της ανεργίας σχεδόν κατα 7 ποσοστιαίες μονάδες» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική μας δεν είναι απλά αναπτυξιακή αλλά και κοινωνικά δίκαιη» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού και τις δράσεις ενισχύσεις των πολιτών.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, αυξήσεις κοντά στο 8%.

«Η εθνική οικονομία αυτά τα 4 χρόνια αναβαθμίστηκε 12 φορές και βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα» είπε επίσης ο ίδιος.

Εξήγησε δε, πως η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης