Αρχική Κοινωνια Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο Υγείας και της Απεξάρτησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο Υγείας και της Απεξάρτησης (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Από antwnio

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της Απεξάρτησης, καθώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου συζητείται το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει τις δημόσιες δομές Υγείας και Απεξάρτησης.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 7.30 απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Θ. Δημουλάς, διαμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν σταματούν σήμερα, θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν πέρασε η προσπάθεια τρομοκράτησης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να προσέλθουν στον χώρο της συγκέντρωσης.

Μετά την ανυποχώρητη στάση των διαδηλωτών η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανοίξει τον δρόμο και να φτάσουν στο ύψος της Βουλής.

Το γεγονός κατήγγειλαν η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφρ. Ρέτζιου και ο Γ.  Γαλανόπουλος από την ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας τον φόβο που νιώθει η κυβέρνηση αλλά και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και φορέων να συνεχίσουν τον αγώνα. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση απέτυχε να περάσει το νομοσχέδιο αναίμακτα και αθόρυβα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ο Π. Ξυπολιτάς κάλεσε στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

 

Διαβάστε επίσης