Αρχική Κοινωνια Ένας χρόνος από τη μοιραία συντριβή με τους δύο νεκρούς πιλότους :Με την Πτώση canadair στην Κάρυστο

Ένας χρόνος από τη μοιραία συντριβή με τους δύο νεκρούς πιλότους :Με την Πτώση canadair στην Κάρυστο

Από antwnio

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την απίστευτη τραγωδία στην Κάρυστο, όταν ένα canadair που επιχειρούσε σε πύρινο μέτωπο στην περιοχή συνετρίβη με συνέπεια δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών, να χάσουν τη ζωή τους.

«Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό και φεύγουμε». Αυτά φέρονται να ήταν τα τελευταία λόγια των πιλότων, λίγα δευτερόλεπτα προτού πέσει το μοιραίο αεροσκάφος.

Το ρολόι έδειχνε 14:52 το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου του 2023. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ρίψεις νερού στον Πλατανιστό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης ο πλωτήρας του αεροσκάφους προσέκρουσε σε δέντρο και κόπηκε. Το Canadair είχε απώλεια στήριξης και δεν μπόρεσε να πάρει ύψος, γεγονός που οδήγησε στη συντριβή του στο έδαφος. Ακολούθησε μεγάλη έκρηξη στο σημείο.

Η συντριβή του canadair οδήγησε τους δύο πιλότους του στον θάνατο. Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Διαβάστε επίσης