Αρχική Διεθνη Νεα Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Από antwnio

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την αιματηρή για το Ισραήλ 7η Οκτωβρίου, σε πολύ αντίξοες συνθήκες, για κάθε Ισραηλινό – και όχι μόνο: Υπάρχουν δύο μέτωπα στη Γάζα και το Λίβανο, υπάρχει το ζήτημα της απάντησης στο Ιράν και της όποιας ανταπάντησης και βεβαίως, ειδικά στο εσωτερικό, υπάρχει και το θέμα των ομήρων.

Το 75% των Ισραηλινών, συγκεκριμένα 72% των Εβραίων και 88% των Αράβων υπηκόων του Ισραήλ, δηλώνουν με βάση δημοσκόπηση ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία άμεσα για επιστροφή των ομήρων και για να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Το 62% δηλώνει ότι οι εσωτερικές διχόνοιες απειλούν το Ισραήλ πολύ περισσότερο από ότι ο ίδιος ο πόλεμος, ενώ το 70% απαιτεί επίσημη έρευνα μέσω επιτροπής για το τι δεν λειτούργησε την 7η Οκτωβρίου.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο χώρο του Νόβα, ενώ το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στο κιμπούτς Ρεΐμ, το οποίο χτυπήθηκε από τη Χαμάς χειρότερα από όλα τα άλλα παρουσία του Προέδρου Χέρτζοκ, ενώ αναμένονται εκδηλώσεις και διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Έξω από την πρωθυπουργική κατοικία οργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από νωρίς σήμερα, από συγγενείς των αγνοουμένων. Το 66,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δηλώνει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί.

Με βάση στοιχεία του Στρατού που δόθηκαν σήμερα, 728 στρατιώτες και έφεδροι σκοτώθηκαν μέσα σε αυτόν το χρόνο, ενώ πάνω από 26.000 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ.

Οι νεκροί της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ανέρχονται στους 1.200, ενώ 101 άτομα που απήχθησαν, δεν έχουν επιστρέψει, ζωντανά ή νεκρά.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης