ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις Δομές αλλοδαπών στο Φυλάκιο και στα ακριτικά νησιά
Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στα κοινοβουλευτικά κόμματα για να τοποθετηθούν σχετικά με τις Δομές αλλοδαπών στο Φυλάκιο και στα ακριτικά νησιά.
——————Το κείμενο της επιστολής——————
Κύριοι,
Το ΑΚΚΕΛ ζητεί την θέση του κόμματός σας για την δημιουργία υπερδομής αλλοδαπών στα σύνορα της Ελλάδας, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Ζητούμε να τοποθετηθείτε δημόσια για το θέμα, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός την στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία σε απόλυτους αριθμούς αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του εκλογικού σώματος.
Το ΑΚΚΕΛ από την αρχή έχει καταδικάσει και καταγγείλει τα σχέδια της κυβέρνησης να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Φυλακίου αλλά και στα νησιά του Αιγαίου που δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται και σε απόφαση ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό του 2016, θέτοντας χιλιάδες αλλοδαπούς στην πλάτη των στρατιωτών μας που φυλούνε τα σύνορα. Πολλοί εκ των αλλοδαπών είναι φανατικοί τζιχαντιστές (όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης) και έχουν ήδη εκδηλωθεί υπέρ του τουρκικού καθεστώτος, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ “οι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι και σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Ελλάδα θα πολεμήσουν στο πλευρό της Τουρκίας”.
Θα επιθυμούσαμε να σάς ενημερώσουμε και για άλλες πτυχές του θέματος που το καθιστούν ακόμη μεγαλύτερη απειλή. Η βασικότερη πτυχή είναι η παραβίαση της εθνικής προσέγγισης να μην υπάρχει σημαντικός μουσουλμανικός πληθυσμός στην περιοχή του νομού Έβρου ως απόρροια της Συνθήκης της Λωζάννης. Το γεγονός (όπως αποκαλύφθηκε) ότι η δομές θα είναι ανοιχτές και ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει την διαρκή «υποδοχή», κατά βάση μουσουλμάνων, αλλοδαπών, ουσιαστικά θα επιφέρει καταλυτική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού ανά δεδομένη στιγμή. Ο ισχυρισμός ότι θα είναι διερχόμενοι για ορισμένες ημέρες, δεν αλλάζει τίποτα διότι κάθε στιγμή θα υπάρχουν χιλιάδες «διερχόμενοι» εντός της ανοιχτής δομής των ΚΥΤ. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση δίνει λαβές στο τουρκικό καθεστώς να υποστηρίξει ότι η ίδια η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη, έστω και αν η Τουρκία παραμένει ωφελημένη. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους φόβους που διατυπώθηκαν, μετά από τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ότι η περίπτωση του Φυλακίου αποτελεί μία παραχώρηση προς την Τουρκία για στην οποία το ΑΚΚΕΛ φοβάται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε με προοπτική εξασθένησης της Συνθήκης της Λωζάννης.
Επιπλέον, το γεγονός ότι μαζικές μετακινήσεις αλλοδαπών γίνονται κρυφά, δόλια και ένοχα την στιγμή που οι Έλληνες βρίσκονται υπό καθεστώς κορωνομέτρων, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο το παράνομο του θέματος, όπως επίσης και ότι ο κ. Μηταράκης λειτουργεί ως διεκπεραιωτής συμφερόντων τρίτων από κύκλους γύρω από ΜΚΟ μέχρι και για τοπικά οικονομικά συμφέροντα που κερδίζουν από την λειτουργία και την επέκταση των εγκαταστάσεων των υπερδομών. Όπως είναι γνωστό και ευρύτερο θέμα συζήτησης, η κυβέρνηση έβαλε μπροστάρη τον κ. Μηταράκη για να καλυφθούν άλλοι. Πολιτικά και νομικά.
Να τονίσουμε ότι το ΑΚΚΕΛ διαρκώς υποστηρίζει ότι αυτό το φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μετανάστευση, ούτε οι αλλοδαποί είναι πρόσφυγες, αλλά αποτελούν εκτοπισμένους πληθυσμούς που εκτοπίζονται για στρατηγικούς λόγους από τις περιοχές τους, ώστε (μεταξύ άλλων) να αλλάξουν την πληθυσμιακή σύνθεση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είναι ακριβώς αντίστοιχο φαινόμενο με τους εκτοπισμούς πληθυσμών επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, επί σοβιετικού καθεστώτος κλπ. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτοί λειτουργούν και ως δύναμη κρούσης κατά του Ελληνικού Στρατού αλλά και για υπονόμευση της Συνθήκης της Λωζάννης όσον αφορά τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Υπάρχουν πολλές άλλες πτυχές για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή, αλλά εκφράζουμε την συστράτευσή μας με όλο τον λαό του Έβρου, των ακριτικών νησιών και της Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος από την ύπαρξη των υπερδομών στην ακριτική Ελλάδα.
Με τιμή,
[Υπογραφή]
Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ