Αρχική Κοινωνια Ρέθυμνο: “Έλιωσαν τα ρούχα μας” λένε οι υπάλληλοι καθαριότητας στο δήμο που τραυματίστηκαν από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου

Ρέθυμνο: “Έλιωσαν τα ρούχα μας” λένε οι υπάλληλοι καθαριότητας στο δήμο που τραυματίστηκαν από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου

Από antwnio

Σοβαρό έγκαυμα στο μάτι διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, για την υπάλληλο καθαριότητας του δήμου που τραυματίστηκε μαζί με συνάδελφό της, όταν εξερράγη μπαταρία αυτοκινήτου, που ήταν πεταμένη σε κάδο απορριμμάτων.

Η έκρηξη της μπαταρίας αυτοκινήτου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ παραλίγο να συμβεί και δεύτερο ατύχημα όταν αυτοκίνητο, προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο. Μιλώντας στο newsit.gr, η υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου περιγράφει τα όσα έγιναν:

«Ξεκινήσαμε το δρομολόγιο μας με το απορριμματοφόρο κανονικά και στον τρίτο κάδο που σηκώσαμε βάλαμε κάποια πράγματα της ανακύκλωσης μέσα και στον επόμενο που ήταν ο τέταρτος κάδος πατήσαμε το κουμπί, όπως κάνουμε πάντα για να γίνει η αποκομιδή στο απορριμματοφόρο, και ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και έσκασε κάτι μέσα εκεί. Κάποιος ασυνείδητος πέταξε μέσα σε κάδο ανακύκλωσης μπαταρία αυτοκινήτου», αναφέρει.

«Καίγονταν τα ρούχα μας»

Δραματικά ήταν τα όσα ακολούθησαν με τα υγρά της μπαταρίας να εκτοξεύονται πάνω στους δύο υπαλλήλους, προκαλώντας τους αφόρητους πόνους.

«Ξαφνικά πετάχτηκαν καυστικά υγρά πάνω μας αλλά και εισπνεύσαμε πολλά από αυτά. Δυστυχώς για μένα μπήκε και στο μάτι μέσα με αποτέλεσμα να πάθω έγκαυμα στον κερατοειδή, αλλά αυτά τα υγρά έπεσαν παντού πάνω μας, στα χέρια μας, στο σώμα μας και κάηκαν τα ρούχα μας», περιγράφει.

«Μας τρακάρανε, μας τρακάρανε»

Ενώ στο σημείο επικρατούσε πανικός, με τους υπαλλήλους να ουρλιάζουν από τους πόνους και τους περίοικους να σπεύδουν για να τους βοηθήσουν, βλέποντας τα ρούχα τους να λιώνουν, ένα αυτοκίνητο καρφώθηκε πάνω στο απορριμματοφόρο.

«Μας έφεραν νερό να ξεπλυθούμε και φωνάζαμε καιγόμαστε δεν είμαστε καλά και σα να μην έφτανε αυτό έρχεται με φόρα ένας μεθυσμένος με αυτοκίνητο και πέφτει στο απορριμματοφόρο. Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ από την πρόσκρουση και εμείς νομίζαμε ότι ήταν άλλη μια έκρηξη από την μπαταρία που έσκασε πριν λίγο. Όταν είδα τι συνέβη φώναζα ‘’μας τρακάρανε, μας τρακάρανε’’ και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν φτάνει που έπεσε πάνω μας, ούρλιαζε κιόλας και φώναζε λες και του έφταιγε το απορριμματοφόρο που ήταν σταματημένο εκεί», λέει στο newsit.gr η υπάλληλος του δήμου.

Σύμφωνα με την υπάλληλο καθαριότητας, αμέσως μετά τη σύγκρουση και ενώ υπέφεραν από φρικτούς πόνους, ο ασυνείδητος οδηγός τράπηκε σε φυγή.

«Εγώ ήμουν σε δύσκολη κατάσταση γιατί καιγόταν το μάτι μου και του ζήτησα να ηρεμήσει μετά αυτός έφυγε εξαφανίστηκε, όταν άκουσε ότι ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Τελικά ήρθε και το ΕΚΑΒ μας πήρε εμένα κ τη συνάδελφο μου και έτσι τελείωσε Για καλή μας τύχη δεν ήμασταν πάνω στο απορριμματοφόρο την ώρα που μας τράκαρε αυτός γιατί θα μας είχε σκοτώσει», αναφέρει.

Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ παρέμειναν για ολιγόωρη νοσηλεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Διαβάστε επίσης