Αρχική Κοινωνια Μπαράζ σεισμών στη Λέσβο: Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στον Μόλυβο καταγράφει τις ζημιές (video)

Μπαράζ σεισμών στη Λέσβο: Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στον Μόλυβο καταγράφει τις ζημιές (video)

Από antwnio

Στο «χορό» των ρίχτερ βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας με το μικροσκόπιο πλέον των σεισμολόγων να εστιάζει εκτός από την Εύβοια και στη Λέσβο. Ανησυχία επικρατεί για την σεισμική δραστηριότητα, που ξεκίνησε στη Λέσβο, μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Ζημίες σε αρχοντικό του 1830 στον Μόλυβο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σεισμογενής περιοχή με πολλά επίκεντρα

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Λαχουρή από τον Μόλυβο της Λέσβου, σε λίγη ώρα αναμένεται στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της ΔΑΕΦΚ από την Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Η ανησυχία παραμένει όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και στους ειδικούς, οι οποίοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν, πως το επίκεντρο του  σεισμού στην Λέσβο μεγέθους 4,9 Ρίχτερ και των μικρότερων, που έχουν ακολουθήσει, δεν σχετίζονται με τον μεγάλο σεισμό και την ισχυρή σεισμική ακολουθία του 2017.

Σεισμός στη Λέσβο

 

Ζημιές σε 50 σπίτια

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Περισσότερα από 50 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στη βόρεια Λέσβο. Σε απαραίτητους ελέγχους στα δημόσια κτίρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου θα προβούν σήμερα οι ειδικοί μηχανικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος. Επίσης,  στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη, ενώ υπάρχουν κατολισθήσεων βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ζημιές υπήρξαν και στο χωριό Λεπέτυμνος, το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο, όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο, προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης