Αρχική Διεθνη Νεα Λουκασένκο και Πούτιν συμφωνούν για αμοιβαία υποστήριξη εν μέσω κυρώσεων

Λουκασένκο και Πούτιν συμφωνούν για αμοιβαία υποστήριξη εν μέσω κυρώσεων

Από antwnio

 Οι Πρόεδροι της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφώνησαν εννοιολογικά για αμοιβαία υποστήριξη εν μέσω των κυρώσεων, δήλωσε στο πρακτορείο BelTA η εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας Ναταλία Άισμαντ μετά τις συνομιλίες τους την Παρασκευή στη Μόσχα.

«Όσον αφορά το πιο σημαντικό ματ, οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν εννοιολογικά κοινά βήματα για αμοιβαία υποστήριξη εν μέσω της πίεσης των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των τιμών στην πηγή ενέργειας», είπε.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας συμφώνησαν για την προμήθεια σύγχρονων μοντέλων στρατιωτικού εξοπλισμού στο Μινσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκορώσου ηγέτη.

“Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, [οι πλευρές] επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και στην άμυνα του κράτους της Ένωσης. Ειδικότερα, συμφωνήσαμε για την προμήθεια των πιο σύγχρονων μοντέλων στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία στη Λευκορωσία στο εγγύς μέλλον μέλλον», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA, επικαλούμενο τον Eismant.

Η Μόσχα και το Μινσκ πιστεύουν ότι η ουκρανική σύγκρουση μπορεί να διευθετηθεί ανά πάσα στιγμή, εάν το Κίεβο το επιθυμεί, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Λευκορώσου ηγέτη.

“Οι αρχηγοί κρατών έθεσαν ως προτεραιότητα και συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση στον κόσμο, στην περιοχή και στην <…> στην Ουκρανία. Ένα από τα κύρια θέματα σε αυτό το πλαίσιο ήταν η πρόοδος των συνομιλιών που διεξάγονται στη Λευκορωσία, καθώς καθώς και τις απόψεις της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς», ανέφερε ο Eismant, επικαλούμενος το πρακτορείο ειδήσεων BelTA. Σημείωσε ότι σε αυτή τη συνάντηση προσκλήθηκε και ο βοηθός του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. “Μετά [τις συνομιλίες], εκφράστηκε ομόφωνη άποψη – εάν η ουκρανική πλευρά το επιθυμεί, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί ανά πάσα στιγμή”, σημείωσε ο γραμματέας Τύπου.

πηγή tass.com

Διαβάστε επίσης