Αρχική Διεθνη Νεα Λαβρόφ : Η υποστήριξη του Κιέβου είναι το αποκορύφωμα της ρωσοφοβικής πορείας της Δύσης

Λαβρόφ : Η υποστήριξη του Κιέβου είναι το αποκορύφωμα της ρωσοφοβικής πορείας της Δύσης

Από antwnio

Η άνευ όρων υποστήριξη των ουκρανικών αρχών από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες έχει γίνει το αποκορύφωμα της ρωσοφοβικής πορείας της Δύσης, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο συνέδριο Digital International Relations – 2022 στο MGIMO.

«Το αποκορύφωμα αυτής της ρωσοφοβικής πορείας ήταν η άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών στο ριζοσπαστικό εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, η τροφή των υπερριζοσπαστών στην Ουκρανία και η δημιουργία μιας «αντι-Ρωσίας» από την Ουκρανία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκει πλέον να αποκαταστήσει και να εδραιώσει την κυριαρχία της στις διεθνείς υποθέσεις, «για να συνεχίσει να επιλύει το στενό προσωπικό της συμφέρον σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» άλλων χωρών. “Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της επιθετικής γραμμής είναι η μακροχρόνια πολιτική της Δύσης για ολοκληρωμένο, συστημικό περιορισμό της χώρας μας. Σε όλα τα μέτωπα, όπως λένε”, είπε.

Ο υπουργός είπε ότι για οκτώ χρόνια η Δύση «θωρακίζει» επίσης την απροθυμία του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και πιέζει τις ουκρανικές αρχές να λύσουν την κρίση στο Ντονμπάς με τη βία. «Η Ουκρανία σύρθηκε ενεργά στο ΝΑΤΟ, ενθαρρύνθηκε με κάθε τρόπο να απαγορεύσει τη ρωσική γλώσσα, τη ρωσική εκπαίδευση, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να συλλάβει ανθρώπους, να διώξει και ακόμη και να δολοφονήσει ανεξάρτητους δημοσιογράφους, αντλήθηκε με θανατηφόρα όπλα», είπε ο Λαβρόφ.

πηγή tass.com

Διαβάστε επίσης