Αρχική Κοινωνια ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή Πρωτοχρονιά!

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή Πρωτοχρονιά!

Από antwnio

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή Πρωτοχρονιά!

Να τα λέμε και να τα εννοούμε όμως, να μην είναι τυπικές ευχές που τις λέμε μόνο και μόνο για να βγαίνει η υποχρέωση αυτών των ημερών, προς οικείους και μη.

Για κάποιους συμπολίτες μας πάντως δεν θα είναι καλά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Θα είναι ημέρες σαν όλες τις άλλες, ημέρες με δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών του ρεύματος, ημέρες που με δυσκολία θα μπει οποιαδήποτε φαγητό στο τραπέζι, ημέρες που ακόμη και το πιο φτηνό έδεσμα θα είναι απρόσιτο.

Και ενώ οι δήμοι, η εκκλησία, φορείς και οι ΜΚΟ που έχουν αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο αλλά και απλοί ιδιώτες που ανώνυμα προσφέρουν και κάνουν ότι μπορούν αυτές τις μέρες, για να δείξουν στους συμπολίτες μας πως υπάρχει ελπίδα ακόμη στην κοινωνία, οι πολιτικοί πρέπει… ή μάλλον, όχι πρέπει… ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παραμένουν σεμνοί στα λόγια τους και στις πράξεις τους.

Καλό είναι να μη βρίσκει μιμητές το παλιό “κυνήγι” της χαμηλής τιμής στις λαϊκές αγορές που γινόταν μπροστά στις κάμερες για 10 λεπτά κάθε φορά, στα πρώτα χρόνια της κρίσης, από υπουργούς.

Καλό είναι οι πολιτικοί να κάνουν αυτό που πρέπει, αυτό που επιτάσσει η λογική για την ελάφρυνση των μεγάλων βαρών των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδυναμία και όχι να καλύπτουν τις αδυναμίες τους με επιδείξεις δεξιοτήτων.

Και καλύτερο ακόμη είναι, αν θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω, να το κάνουν ιδιωτικά, ανώνυμα, πίσω από τις κάμερες και όχι μπροστά τους, προσφέροντας κάτι ουσιαστικό έστω σε μία οικογένεια κάθε φορά, βιώνοντας έτσι και οι ίδιοι το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων: το να δίνεις, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, γεμίζοντας το συνάνθρωπο σου με ελπίδα.

Η καθημερινότητα μας το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτη δυσάρεστες ειδήσεις. Όσοι μπορούμε, ας κάνουμε τη διαφορά, προσφέροντας βοήθεια, ανώνυμα, διακριτικά και ουσιαστικά.

Είθε η γέννηση του Χριστού να φέρει το πολυπόθητο φως, σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα με την πίστη τους και τις πεποιθήσεις τους.

Η ελπίδα είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων. Ειδικά αν προσφέρεται χωρίς δημοσιότητα και με ειλικρίνεια.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Διαβάστε επίσης