Αρχική Διεθνη Νεα Δήλωση του Λεονίντ Σλούτσκι: Επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας- Η Ρωσία πρέπει να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Δήλωση του Λεονίντ Σλούτσκι: Επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας- Η Ρωσία πρέπει να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Από antwnio

 Η Ρωσία στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες αποχώρησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης φέτος, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι.

“Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταρρέει γρήγορα κάτω από τα χτυπήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε έναν οργανισμό που ασκεί μια φιλοδυτική πολιτική έναντι της Ρωσίας. Πιστεύω ότι σήμερα θα πρέπει να εμμείνουμε σε μια ξεκάθαρη συλλογική άποψη ότι η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει το Συμβούλιο της Ευρώπης φέτος. Οι αντίστοιχες διαδικασίες θα πρέπει να δρομολογηθούν στο εγγύς μέλλον», είπε ο Slutsky.

Τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα συνεχίσουν να τηρούνται στη Ρωσία χωρίς το Συμβούλιο της Ευρώπης ούτως ή άλλως. Επίσης, ο Slutsky περιέγραψε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ως μια οργάνωση που πήρε την ελευθερία να κάνει επιθέσεις κατά της Ρωσίας συχνότερα από άλλες.

“Το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάποτε ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς, ενταχθήκαμε το 1996 σε μια δορυφορική οντότητα. Η πολιτική του έναντι της Ρωσίας είναι στρεβλή και αβάσιμη. Το ίδιο αφορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, τόνισε.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να παραμείνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης περαιτέρω. Η ΕΕ και οι χώρες του ΝΑΤΟ, μη φιλικές προς το ΝΑΤΟ, εκμεταλλεύονται την απόλυτη πλειοψηφία τους στην Επιτροπή Υπουργών της CE για να προωθήσουν μια πολιτική «καταστροφής της Ευρώπης και του κοινού ανθρωπιστικού και νομικού χώρου της ηπείρου».

Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Konstantin Kosachev, δήλωσε στο TASS την Πέμπτη ότι σύμφωνα με τον Χάρτη CE, η συμμετοχή της Ρωσίας θα λήξει αυτό το οικονομικό έτος, υπό την προϋπόθεση ότι η ειδοποίηση θα σταλεί στον οργανισμό κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

πηγή tass.com/

Διαβάστε επίσης