Αρχική Πολιτική Γιάννης Σγουρός: Προγραμματική σύγκλιση των δημοκρατικών δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές το 2023

Γιάννης Σγουρός: Προγραμματική σύγκλιση των δημοκρατικών δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές το 2023

Από antwnio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Σγουρός: Προγραμματική σύγκλιση των δημοκρατικών δυνάμεων στις περιφερειακές εκλογές το 2023

Για την αναγκαία προγραμματική σύγκλιση και την «ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου» στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, μίλησε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα, στο ΝΕΤ24.

«Αν θέλουν οι δημοκρατικές δυνάμεις εγώ θα μπω μπροστά» είπε. «Με σωστή επιλογή στελεχών και σε άνδρες και σε γυναίκες και σε νέους και σε μεσήλικες και σε ηλικιωμένους που θα είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν προσφορά στην κοινωνία. Ότι είναι έντιμοι, ότι είναι εργατικοί, ότι είναι αποτελεσματικοί.

Μια τέτοια σύνθεση βεβαίως την αποδέχομαι και θα μπω μπροστά για να είναι η τελευταία πράξη του δικού μου πολιτικού βίου. Δηλώνω παρών και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» – που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια αδιάλειπτης και δημιουργικής παρουσίας – θα είναι στις επάλξεις, είτε με Σγουρό είτε χωρίς Σγουρό.

Εγώ θα προτιμούσα η «ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου» να γίνει πράξη με προγραμματική σύγκλιση και οι δημοκρατικές παρατάξεις να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των πολιτών».

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Σγουρός ανέφερε τα εξής:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να βάλει τον πήχη στο 20%. Αν δεν πάρει 20% δεν θα μπορεί να είναι ρυθμιστής. Θα τον αφαιμάξουν.

Την ευθύνη την έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης για το πως θα εκφράσει το όραμά του, πως θα συγκινήσει τα νέα παιδιά γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι 65 plus στην πλειοψηφία του. Έτσι θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να αναδιαμορφωθεί γιατί διαφορετικά το κόμμα της αποχής θα είναι πρώτο σε ψήφους.

Η κοινωνία διολισθαίνει προς τα κάτω, οδεύει προς το 2010. Η κοινωνία θέλει ένα πολιτιστικό σοκ. Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα σε κοινωνία και κράτος. Είναι βασική ευθύνη των κομμάτων το τι προτείνουν και ποιους προτείνουν. Το κεντρικό κράτος έχει αποτύχει. Πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες του μέλλοντος».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

https://www.gsgouros.gr/giannis-sgoyros-sto-net-24-me-ton-vasili-talamagka/

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τηλ.: 213-2063830, 213-2063622
Fax: 213-2063608
Email: aaattiki@gmail.com

Διαβάστε επίσης